סיור מודרך משולב עם רכב – ורשה היהודית והעיר העתיקה וסביבותיה

סיור מודרך משולב עם רכב – ורשה היהודית והעיר העתיקה וסביבותיה

נתחיל את הסיור המשולב, סיור בגטו ובעיר העתיקה עם רכב ונבקר בנקודות הבאות :

1. כיכר מוזיאון "פולין"

הכיכר מול המוזיאון לתולדות יהדות פולין ביחד עם יד הזיכרון (גלעד) לזכר מרד גטו ורשה. ראשית אתם נמצאים כרגע בלב הגטו הגדול, שנית זה האזור שהלוחמים והלוחמות נלחמו במרד היהודי. נשוחח על האנדרטה ולמה דווקא היא מוצבת שם. מאפייניה השונים של האנדרטה ולאיזה אנדרטה היא כמעט זהה בהשוואה לאנדרטה המקבילה בישראל. מתי היא נבנתה, מי בנה אותה ולכבוד מה? מה מיוחד בכיכר מול האנדרטה ולכבוד איזה טקסים.

2. מוזיאון פולין

המוזיאון מספר את הסיפור על היהודים שהגיעו לפה כבר במאה ה 10. מי הקים את המוזיאון ומי התורמים הגדולים שעזרו בהקמתו? מה עלה בגורל יוזם המוזיאון ולאיזה תפקיד הוא הגיע בשנות חייו?
איזה סיפור המוזיאון מנסה לספר לנו? והאם זה מוזיאון רגיל עם ממצאים פיזיים בתוך אקווריומים? כמה גלריות יש במוזיאון ולמה הם משמשות? האם המוזיאון היום חובה לבני הנוער הפולנים במסגרת משרד החינוך הפולני ומי מממן את המוזיאון. איזה סיפור הוא מספר ומי יצר את הארכיטקטורה המיוחדת שלו. על כל זה נשמע בסיור המשולב יהודי והעיר העתיקה וסביבותיה.

3. דרך הגיבורים

נתחיל לצעוד ברגל בסיור המשולב וורשה היהודית והעיר העתיקה וסביבותיה, לאורך דרך הגיבורים. נעצור ליד אבנים מסוימות שחורות שמזכירות דמויות שהיה להם נדבך בתקופת גטו ורשה. נראה את האבן לזכר היהודים שנרצחו במלחמת העולם השנייה ואת עץ החיים. האבן של יאנוש קורצ'אק. נשוחח מי הייתה דמותו ומה היה מיוחד באדם הזה. האם זה השם האמיתי שלו? האם בית היתומים היהודי שרד את המלחמה? והאם זה השם האמיתי שלו? האבן מנציחה את מנהיג המרד היהודי בגטו ורשה מרדכי אנילביץ'. נספר מי היתה דמותו ולאיזה ארגון נוער השתייך.

4. הבונקר של מרדכי אנילביץ'

עכשיו הגענו לרחוב מילא 18 הבונקר של מרדכי אנילביץ'. נספר לכם את סיפור מרד גטו ורשה ולמה שימש הבניין בגטו לפני פרוץ הקרובות. איך נראו הבניינים בגטו ומה הכוונה כאשר אומרים "בונקרים". מי הגנרל האכזרי בגטו שבסופו של דבר מכניע את המרד ומה קרה כשנה לאחר מכן בעקבות מרד גטו ורשה.

5. חומת גטו ורשה

האתר הבא בסיור המשולב ורשה היהודית והעיר העתיקה של וורשה, שארית החומה של גטו ורשה. האם יש עוד נקודות שרואים את החומה? מה ההבדלים, והאם אנחנו כרגע בתוך הגטו או מחוץ לגטו? איזה גודל שטח היה הגטו ועד לאן הוא ממשיך?

6. כיכר השילוחים

הנקודה האחרונה בחלק הראשון של הסיור בעברית, ורשה היהודית והעיר העתיקה היא כיכר השילוחים, הנקודה האחרונה לפני המוות של היהודים בגטו ורשה. למה הם הגיעו לשם? האם היו מודעים לאן מסילות הברזל ייקחו אותם? למה שימשו הבניינים הצמודים לכיכר השילוחין? ולמה לא נהרסו בקרבות כמו 85% מהעיר?

זה היה החלק הראשון שלנו בסיור בגטו ובעיר העתיקה ועכשיו נעלה על הרכב בדרכנו אל החלק השני, העיר העתיקה בוורשה. במידה ומעוניינים לשמוע עוד על גטו ורשה ולבקר בעוד אתרים בהקשר בגטו, יש לבחור את הסיור המלא בגטו ורשה https://guypoland.com/סיור-מודרך-יהודי-בגטו-ורשה/

7. כיכר קרצ'ינסקי

ארבעה אתרים בנק' אחת, כיכר קרצ'ינסקי, בית המשפט העליון של פולין, כנסיית סטלה מאריס (מוכר) ? ויד הזיכרון לזכר המרד בוורשה אוגסט 1944 המרד הורשאי. איך נראה הסמל של המרד ומה המשמעות שלו. מה מיוחד באנדרטה ומה ניתן להבחין שהוא יוצא מגדר הרגיל? האם זה הארמון האורגינלי והמפואר שפעם בנה קרצ'ינסקי, למה קרצ'ינסקי הגיע לגור בוורשה? איזה טקס נערך בכיכר ואיך זה קשור לכנסיית סטלה מאריס.

8. העיר העתיקה 

נצעד עכשיו לכיוון העיר העתיקה ונראה כיצד הארכיטקטורה משתנה. נראה קיר מיוחד ואותנטי ונספר למה הוא שימש. נביט על הבית שמשמש היום מוזיאון לכימיה ונספר, מעונו של איזה דמות מפורסמת הבית שימש.

9. הברבקן

בהמשך הסיור שלנו בחלק של ורשה הפולנית, נעצור ליד שער הכניסה לעיר העתיקה הברבקן https://en.wikipedia.org/wiki/Warsaw_Barbican. נדבר מתי העיר העתיקה בוורשה שוחזרה ועל ידי מי. נכנס לעיר העתיקה של ורשה ונדבר על הארכיטקטורה שלה.

10. כיכר העיר העתיקה

נמשיך בסיור שלנו ברחוב הגלידות ומי שמעוניין מוזמן לטעום את הגלידה הפולנית המצוינת באחת מהחנויות. נמשיך לכיכר המרכזית של העיר העתיקה https://en.wikipedia.org/wiki/Old_Town_Market_Place,_Warsaw ונסתכל על בת הים, הסמל של העיר ורשה. נספור את מס' החלונות שלרוחב הבניינים ונספר למה זה הוא מס' החלונות. נספר איזה ערים היו לפני כן ערי הבירה של פולין ואיך לאורך ההיסטוריה זה השתנה ומדוע.

11. תצפית על רובע פראגה

הנקודה הבאה בחלק השני של הסיור הקלאסי בוורשה, חנויות שמוכרות משהו מאד מיוחד. נביט ונספר במה מדובר ואיך זה נוצר? האם יש היום בפולין את המוצר הזה או שמביאים אותו קיום מחוץ לפולין? נסתכל על צילומים שלאחר המלחמה, איך העיר נראתה וננסה לזהות איפה אנחנו עומדים. נמשיך ברגל למרפסת גדולה ושם נשקיף על החלק המזרחי של העיר פראגה. נחפש חופי רחצה, נדבר על גשר המיתרים שחוצה את הנהר, על אורך הנהר והאם ספינות חוצות אותו? האם החלק המזרחי נפגע במלחמה וכמה % מהחלק המזרחי הושמד לעומת החלק המערבי שאנחנו נמצאים כרגע.

12. כיכר זיגמונט וארמון המלך.

נלך לאורך הרחובות הצרים של העיר העתיקה עד ל נביט על המסעדה של גסלר ונספר מי היא אותה דמות קולינרית. מתי הארמון נבנה https://www.zamek-krolewski.pl/ והורחב ומדוע? האם הוא שרד את המלחמה ומה היא דרך המלך ולאן היא מובילה.

הסיור בגטו ובעיר העתיקה הסתיים. מי שמעוניין יכול להשאר בעיר העתיקה ולהכנס לאחד מבתי הקפה המרשימים או לאיזה מסעדה טובה לארוחת הצהריים. השאר מוזמנים לחזור בחזרה ברכב למרכז העיר ורשה

תוך כדי הסיור המשולב ורשה היהודית והעיר העתיקה וסביבותיה, נרחיב את הדברים ונספר על ורשה היום ובזמן המלחמה. נושאים נוספים שנדבר עליהם נדל"ן, כלכלה, מהגרים ואנטישמיות.

מחיר לסיור קבוצתי לאדם 140 זלוטי (מינימום 6 משתתפים).

מחיר סיור פרטי (עד 5 משתתפים) 800 זלוטי כל אדם נוסף עוד 140 זלוטי.

הסיור אורך כ 4.5 שעות

 

    צור קשר